Daniel Suciu solicită Primăriei Bistrița să lanseze un sondaj și să ceară opinia bistrițenilor cu privire la două decizii importante

193

Deputatul PSD Daniel Suciu solicită Primăriei municipiului Bistrița să lanseze un sondaj de opinie și să permită cetățenilor să spună dacă sunt sau nu de acord ca administrația locală să renunțe la proiectul privind centrul intermodal de transport sau să demoleze clădirea fostului cinematograf ”23 August”.

Salut ideea lansată de primarul Ioan Turc – aceea că guvernarea locală trebuie să fie participativă – și îi fac o propunere domnului primar. Înainte de a lua decizii importante, precum cea cu privire la renunțarea unui proiect în valoare de 10 milioane de euro, îi fac propunerea ca să facă un sondaj de opinie în rândul bistrițenilor și, ca să nu folosească bani publici, exprim disponibilitatea consilierilor locali PSD de a dona indemnizația pe o lună, două, cât e necesar, în așa fel încât să se facă un sondaj de opinie și cetățenii să aibă cu adevărat posibilitatea de a se exprima cu privire la renunțarea la acest proiect cu finanțare europeană. La fel cred că trebuie să procedăm și cu privire la demolarea fostei clădiri a cinematografului ”23 August””, a declarat deputatul Daniel Suciu.

Parlamentarul este de părere că bistrițenilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a se exprima pe marginea celor două subiecte.

Eu nu pot să spun acum dacă sunt sau nu decizii bune sau rele, dar consider că sunt subiecte de o importanță prea mare astfel încât cetățenii să nu se poată exprima”, a completat Daniel Suciu.

Reamintim că primarul Ioan Turc a anunțat că administrația locală ar urma să renunțe la proiectul care vizează amenajarea unui centru intermodal de transport public, investiție pentru care s-a obținut deja finanțare europeană în valoare de 42,5 milioane de lei. De asemenea, municipalitatea intenționează să preia în administrare clădirea fostului cinematograf ”23 August”, să o demoleze și să amenajeze în locul ei o parcare generoasă.

Conducerea Primăriei Bistrița este decisă să renunțe la un proiect pentru care s-a obținut deja finanțare europeană

Municipiul Bistrița va pierde aproximativ 3.000 de locuri de parcare