sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăAdministrație-PoliticDaniel Suciu – sondaj pe tema mutării autogării din Bistrița în zona...

Daniel Suciu – sondaj pe tema mutării autogării din Bistrița în zona de centură a orașului. Ce îi cere primarului Ioan Turc

-

Președintele PSD Bistrița, Daniel Suciu, este de părere că ideea primarului municipiului, Ioan Turc, de a amenaja o nouă autogară pe drumul de centură este una ”proastă”, motiv pentru care a inițiat un sondaj prin care a vrut să afle ce cred bistrițenii despre această propunere.

”Sunteți de acord cu mutarea autogării din Bistrița pe șoseaua de centură?”, a întrebat Daniel Suciu prin intermediul sondajului creat pe Facebook. La această întrebare au răspuns circa 3.500 de persoane, majoritatea pronunțându-se împotriva mutării autogării. În aceste condiții, liderul social democraților din Bistrița îi cere primarului municipiului, Ioan Turc, să țină cont și de părerile bistrițenilor înainte de a lua o decizie finală în legătură cu acest subiect.

Ca urmare a anunțului neinspirat de a muta autogara pe centura orașului, asumat de către dumneavoastră și în lipsa unei consultări publice așa cum se impunea, am demarat un sondaj de opinie în mediul online (11 grupuri cu zeci de mii de membri din Bistrița). După centralizarea tuturor opțiunilor, rezultatele sunt următoarele: Total voturi 3482. ÎMPOTRIVA mutării 2420 (69,52%), PENTRU 998 (28,67%), restul declarându-se neinteresați. Domnule primar, deși nu este un sondaj oficial, curentul majoritar împotriva ideii dumneavoastră este mai mult decât evident și vă solicităm să ascultați vocea comunității și să mai reflectați asupra acestui demers”, a transmis Daniel Suciu.

Reamintim că, în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița, primarul Ioan Turc a anunțat intenția municipalității de a amenaja o autogară pe un teren situat pe drumul de centură.

Ca și decizie de primă urgență, vom amenaja perimetrul pe care îl deținem pe drumul de centură, mă refer la terenul transmis de către Consiliul Județean Consiliului Local, Primăriei Bistrița. Desigur, el a fost transmis cu condiția amenajării unei piețe en-gros, dar vom solicita Consiliului Județean să revină asupra acestei condiții și, pe terenul care încă este folosit de LDP ca bază de producție, dar care este proprietatea noastră, vom amenaja o autogară. Nu este firesc, dacă tot vorbim despre poluare, ca zeci de autocare, autobuze, să vină în zona centrală a orașului, să creeze disconfort, poluare fonică, poluare a aerului, să-i supună pe cei care locuiesc în zonă, în blocul Dallas, pe Drumul Tărpiului, la o viață absolut neconformă cu standardele normale. Cred că putem identifica soluții corecte”, a spus primarul Ioan Turc.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri