marți, septembrie 27, 2022
AcasăSportDavid Popovici este cel mai rapid înotător de pe planetă. A doborât...

David Popovici este cel mai rapid înotător de pe planetă. A doborât recordul mondial la 100 de metri liber, la CE de natație de la Roma

-

David Popovici a stabilit un nou record mondial al probei de 100 de metri liber, reușind, la 17 ani, o performanță istorică pentru înotul românesc. El a obținut sâmbătă medalia de aur la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, cu un timp prin care a doborât recordul mondial care data din 2009.

  David Popovici, campion mondial en titre, a înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi.

Pentru David Popovici, aflat încă la vârsta junioratului, este cea mai importantă realizare a carierei sale – extrem de promițătoare – de până acum.

David Popovici se calificase vineri seara în finala probei de 100 m liber cu cel mai rapid timp – 46 sec 98/100, un nou record european. Maghiarul Kristof Milak a câştigat sâmbătă argintul la proba de 100 de metri liber, în 47 sec 47/100, iar bronzul a revenit italianului Alessandro Miressi, în 47 sec 63/100. Popovici deţine astfel, la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţiei.

David Popovici a devenit al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate.

România este reprezentată la Europene de o delegaţie de 11 sportivi, în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial. Sportivii români concurează la probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime. Din delegație lipsește, deocamdată din motive neprecizate, campionul Robert Glință.

Sursa: digi24.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri