De azi, pacienții internați la Spitalul Judeţean de Urgență Bistrița por fi vizitați, dar în anumite condiții

78

Începând de astăzi, pacienții internați în secțiile Spitalului Județean de Urgență Bistrița vor putea primi vizite, dar doar din partea persoanelor care s-au vaccinat sau care prezintă un test COVID-19 negativ, a anunțat managerul unității medicale, Gabriel Lazany.

“Paşi timizi spre normalitate! Pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa pot fi vizitaţi. Deocamdată, doar în anumite zile şi doar în anumite condiţii”, a scris Gabriel Lazany pe Facebook.

Potrivit regulamentului, programul de vizită va fi în zilele de marţi şi joi, între orele 14:00 şi 15:00, iar vizitatorii care vor dori să intre în unitatea medicală vor trebui să facă dovada vaccinării complete sau să prezinte un test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, sau un test antigen negativ, nu mai vechi de 24 de ore.

Se va permite accesul unei singure persoane la un pacient. Vizitatorii vor primi un echipament standard de protecție (halat, mască şi botoşi de unică folosinţă), pe care îl vor purta pe durata întregii vizite și care va fi asigurat gratuit de spital.

Timpul alocat vizitei va fi de 10-15 minute.

Conducerea SJU Bistrița a decis că accesul va rămâne interzis vizitatorilor la secţiile COVID, neonatologie şi obstetrică-ginecologie.

În cazul pacienților critici, diagnosticaţi sau nu cu COVID-19, aceștia vor putea fi vizitaţi de luni până vineri, începând cu ora 13:00, în baza unei cereri scrise depuse de aparţinător la registratura SJU Bistrița.

Reamintim că vizitele la pacienţii internați la SJU Bistriţa au fost interzise încă din luna februarie a anului trecut.