De Mărțișor, Șoimii Carpaților au raportat: Misiune îndeplinită! La ceremonia militară de repatriere a participat ministrul Apărării Naționale

544

În prima zi a lunii martie, la Bistrița, la sediul Batalionului 812 Protecția Forței ,,Șoimii Carpaților” a avut loc ceremonia militară și religioasă de repatriere a militarilor care au participat, în perioada augist 2018-februarie 2019, la Misiunea NATO-Resolute Support în teatrul de operații din Afganistan. La ceremonie au participat o mulțime de bistrițeni, în special copiii militarilor repatriați, dar și reprezentanți ai autorităților locale și naționale, în frunte cu ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș.

În cadrul ceremoniei de repatriere, Drapelul de Luptă al Batalionului a fost decorat cu Ordinul Național ,,Pentru Merit”, în grad de Comandor cu însemn de război pentru militari, în semn de respect pentru îndeplinirea cu profesionalism a misiunii din Afganistan. De asemenea, mai mulți militari întorși din teatrul de operații au fost decorați pentru activitatea desfășurată în teatruld e operații.

La sfârșitul ceremoniei militare, ministrul Apărării a oferit câte o floare celor 17 doamne care au participat, în calitate de militari, la Misiunea ,,Resolute Support”. A fost o sărbătoare a bucuriei pentru cei întorși din misiune, în efectiv complet, și a familiilor care i-au așteptat mai bine de șapte luni, acasă.

Vom reveni cu amănunte!

Cristina Rusu