De Ziua Copilului, părintele Crin Triandafil Teordorescu coboară în misterioasa peșteră Izvorul Tăușoarelor

593

Custodele peșterii Izvorul Tăușoarelor a anunțat pe pagina sa de socializare faptul că, sâmbătă, 1 iunie, de ziua copilului, organizează o tură prin subteranele misterioasei peșteri Izvorul Tăușoarelor.

Traseu:

Intrare/Galeria de Înaintare/Trecerea Cosmuța/Galeria Kilometru/Sala de Mese/ Sala Bilelor/ Cuburile de Zahăr/Galeria Alpiniștilor/Galeria de Înaintare (întoarcere în amonte spre Galeria Fetelor), Waterway, Sala Amfiteatru, întoarcere la Galeria de Înaintare, Sorbul Vechi, Galeria Vălenaș, coborâre în Galeria Belgienilor, aval la Sorbul Nou, retur pe 700, total 5,5 km, diferență de nivel 0/-295/-200/-285/0. Eventuale modificări de traseu, în funcție de nivelul apei și oboseală.

Obiective:  Instalare a trei capcane pentru faună cavernicolă acvatică în activul de pe Galeria de Înaintare;
– verificare eventuale modificări la cele două sorburi, în urma apelor mari din această perioadă;
– verificare echipări TSA pe traseu;
– măsurători altimetrice, verificare rețea de dataloggere;

Timp estimat:

-10/12 ore;

În peșteră vor intra Crin Triandafil Teodorescu, Alexandru Varga: ” Pentru speologii cu care am mai fost în tură,  mai avem un loc sau două în echipă, pentru constituirea unei echipe speologice standard. Tura nu va fi ușoară (nivel mediu), echipament speologic individual, fără TSA, cizme cât mai înalte, hrană pentru 24 de ore”, conchide Crin Triandafil Teodorescu.