Deputatul Bogdan Ivan – interpelare adresată ministrului Economiei

181

Deputatul PSD Bogdan Ivan susține că sute de antreprenori din județul Bistrița-Năsăud sunt într-o situație dificilă deoarece nu și-au primit banii pe proiectele pentru care au obținut finanțare prin programul Start-Up Nation.

Au fost obligați să achiziționeze din resurse proprii sau din bani împrumutați de la bănci zone de tehnologie aplicată în cadrul proiectului. Au depus toate documentele, au fost avizate, dar, la 6 luni de la acel moment, încă nu și-au primit banii. Acești tineri sunt blocați în momentul de față”, a explicat Bogdan Ivan, care a completat că la nivelul întregii țări se află într-o astfel de situație circa 4.000 de antreprenori.

Pentru a venit în sprijinul lor, deputatul Bogdan Ivan spune că se va adresa Ministerului Economiei.

”Am pregătit o interpelare adresată ministrului Economiei, Claudiu Năsui, prin care îi solicit public identificarea unei măsuri prin care acești bani să fie plătiți către antreprenorii care au un contract de finanțare semnat cu statul român, care au angajat 4 persoane, care le mențin angajate în continuare, care le plătesc dări către stat și care sunt afectate de pandemie și de lipsa de coerență din partea statului român. Ce e cel mai grav e că în anul 2020 nu au finanțat acest proiect și nici bugetul pe anul 2021 nu prevede această măsură”, a mai spus Ivan.

Sursa citată susține că în interpelarea sa a cuprins și un set de măsuri pentru a soluționa această problemă, propunând chiar finanțarea Start-Up Nation prin Programul Național de Reziliență finanțat din fonduri europene.