Deputatul Bogdan Ivan (PSD) cere transparentizarea datelor privind infectările cu noul coronavirus

165

Deputatul PSD Bogdan Ivan a criticat decizia autorităților centrale de a impune noi restricţii și a solicitat transparentizarea datelor privind infectările cu virusul SARS-Cov-2.

Din păcate, societatea și noi am avut dreptate în preajma alegerilor parlamentare, atunci când discutam cu toții despre reducerea extraordinar de mare a numărului de infectări la nivel național. Faptul că doi membri ai Guvernului – ministrul Vlad Voiculescu și fostul ministru Violeta Alexandru – își scriu comentarii pe Facebook și spun că, de fapt, cifrele au fost inexacte doar pentru a putea să facă campanie electoral, arată nivelul atât de josnic la care s-a ajuns cu politizarea acestei pandemii. Dacă atunci când eram pe un val de circa 10.000 de infectări pe zi ni se spunea că putem ieși la vot, că avem voie să mergem să votăm cu PNL și USR, astăzi, când vedem că incidența este una mult mai redusă, suntem în situația în care ne trezim cu restricții peste restricții, care pun pe butuci companii, care duc mii de oameni în situația de a rămâne fără loc de muncă”, a declarat Bogdan Ivan.

În această situație, parlamentarul a mai precizat: ”Vreau să îi întreb pe domnul ministru Vlad Voiculescu, pe domnul Robert Sighiartău, pe domnul prefect Stelian Dolha: când eraţi în campania trecută şi ne cereaţi să mergem la vot, nu vă gândeaţi că sunt oameni care riscă să moară din cauza infectării? Nu vă interesa deloc şi aţi falsificat cifrele. Cum vă gândiţi că noi acum putem să avem încredere în orice veţi declara în perioada următoare, să avem încredere să respectăm restricţiile pe care le impuneți doar pentru simplu fapt că aşa ziceţi voi”.

Totodată, deputatul a solicitat transparentizarea datelor privind infectările cu virusul SaRS-Cov-2.

Vă cer, în numele locuitorilor judeţului, să vă gândiţi foarte bine și să faceţi transparenţă în tot ce înseamnă aceste raportări şi să veniţi cu soluţii care nu mai blochează afacerilor oamenilor, care nu mai lasă mii de oameni fără locuri de muncă și care nu mai blochează economia românească”, a încheiat Bogdan Ivan.