Dezbatare publică pe tema urbanismului haotic din Bistrița. Primarul Ovidiu Teodor Crețu a primit o invitație oficială de-a participa la acest eveniment

475

Dezbatarea publică va avea loc în Aula Magna a Extensiei Bistrița a UBB, marți, 26 februarie, începând cu ora 17.00. Potrivit organizatorilor, în ultimii ani la Bistrița s-au constatat tot mai multe încălcări ale legislației în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului. Au apărut numeroase construcții care nu respectă principii elementare de urbanism:
– Regimul de înălțime;
– Aliniamentul;
– Gradul de ocuparea al terenului;
– Parcări inusficiente la locuințele colective;
– Cromatica;
– Distanțe față de clădiri/proprietăți învecinate;
– Extinderea zonelor de locuit în extravilan;

” Există o tendință de „agresare” a zonelor cu locuințe individuale sau din zone protejate.
Se creează disconfort pentru proprietarii/locuitorii din vecinătatea acestor noi construcții, se supraîncarcă rețelele de utilități din zona respectivă sau a traficului auto sau pietonal. Nu putem rămâne indiferenți la viitorul dezvoltării orașului nostru! Vă invităm să participați la dezbatere publică la care să încercăm să găsim cauzele acestei stări de fapt și soluțiile pentru a stopa nerespectarea legislației din domeniul urbanismului și amenajării teritoriului”, mai spun organizatorii.

Au confirmat participarea reprezentanții Ordinului Arhitecților din România – Filiala Transilvania și ai Registrului Urbaniștilor din România – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

La dezbatere  sunt invitați toți reprezentanții  administrației publice locale (Primar, Viceprimar, Secretarul municipiului, Arhitectul șef al municipiului, Serviciul urbanism; Arhitectul șef al județului) ai Prefecturii și instituțiilor deconcentrate (Inspectoratul Teritorial pentru Construcții, Direcția județeană pentru Cultură și Patrimoniu, Agenția pentru Protecția Mediului), arhitecți, urbaniști, proiectanți rețele edilitare și construcții și, nu în ultimul rând, cetățeni ai municipiului Bistrița.