Diana Morar (PNL): ”Monitorul Oficial pe suport electronic va fi gratuit permanent și într-o variantă ușor accesibilă tuturor”

216

Monitorul Oficial pe suport electronic va fi disponibil în mod gratuit şi liber, acesta fiind accesibil tuturor utilizatorilor pentru salvare, distribuire şi imprimare, a anunțat deputatul PNL Diana Morar.

Am votat în Camera Deputaților, for decizional, un proiect de lege prin care se instituie gratuitatea accesului la formatul electronic al Monitorului Oficial al României – document portabil, fără filigran sau inscripții suplimentare formatului tipărit, accesibil pentru citire, căutare, salvare, distribuire și imprimare de către orice utilizator. În prezent, platforma blochează aceste opțiuni și chiar citirea facilă a documentelor, mai multe opțiuni fiind disponibile doar în varianta cu plată”, a anunțat deputatul PNL Diana Morar. Parlamentarul bistrițean este de părere că accesul la actele normative publicate în Monitorul Oficial online trebuie să fie liber și neîngrădit, nu să reprezinte doar vizualizarea unor pagini scanate, astfel că proiectul de lege prevede următoarele:
  • Formatul tipărit este pus la dispoziția tuturor utilizatorilor contra cost
  • Formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I și a II-a, este disponibil în mod gratuit și liber, permanent.
  • Formatul electronic gratuit și liber este de document portabil, fără filigran sau inscripții suplimentare formatului tipărit; acesta devine accesibil tuturor utilizatorilor în aceeași zi cu publicarea, inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire și imprimare.
Proiectul a fost adoptat miercuri de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.