DIICOT Bistrița-Năsăud cercetează un caz de consum de droguri la INFOEL

644

Este vorba despre o elevă de clasa a XII-a, majoră, precum și de un elev de clasa a X-a, bănuiți de trafic și consum de substanțe interzise. Cazul este cercetat de ofițerii de la DIICOT Bistrița-Năsăud. Dosarul a fost confirmat de Virginia Pârlea, purtător de cuvânt al IPJ BN: „Tot ce vă pot confirma este faptul că la nivelul DIICOT Bistrița-Năsăud există un dosar penal pe rol, în care se fac cercetări. Noi am fost sesizați, dar având în vedere competența de cercetare și soluționare în astfel de cazuri, dosarul a fost preluat de DIICOT”.

Alina Puțura, directorul INFOEL Bistrița: ” Noi am sesizat organele competente, momentan se fac cercetări, iar noi așteptăm un raport oficial din partea acestora pentru a aplica și noi legea în școală. În acest moment elevii în cauză sunt prezenți la ore, aceștia fiind probabil cercetați în stare de libertate”, a declarat pentru stiridebistrita.ro

Întrebată dacă are cunoștință de asemenea practici, generalizate sau izolate, în instituția pe care aceasta o conduce, Alina Puțura a avut puterea și deschiderea să recunoască acest fapt: „Eu zic că acest fenomen este unul generalizat, din păcate. Nu trebuie să ne ascundem după o realitate care este aici, lângă noi. Avem tendința inclusiv noi, dascăli sau conducători de școli, să fugim de astfel de subiecte. Pentru INFOEL eu îmi asum, dar haideți să nu ne mai ascundem și să vedem ce putem face. Acești tineri sunt la vârsta la care încearcă, sunt tentați de orice”, a mai precizat Puțura.

Indiferent de rezultatul cercetării organelor competente, fenomenul este unul care ia amploare. Conform unui raport al Agenției Naționale Antidrog realizat în 2018, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, unul din 10 elevi se droghează. Vârsta de la care tinerii își manifestă curiozitatea în a încerca substanțe cu efect halucinogen este în scădere, iar aici vorbim de nivelul claselor a VII-a și chiar a VI-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.