Din 1 februarie se pot depune cereri pentru tichetele sociale acordate de Primăria Bistrița

270

Primăria municipiului Bistrița anunță că începând cu data de 1 februarie se pot depune cereri pentru acordarea tichetelor sociale în cadrul programului ”Alimente și Medicamente”.

Potrivit administrației locale, cererile se depun la Palatul Culturii din Bistrița, strada Parcului – intrarea laterală zona parc, de luni până vineri, între orele 7-15. Începând cu data de 8 februarie, cererile vor fi preluate la Direcția de Asistență Socială Bistrița, strada Dornei, nr. 12, între orele 7-15.

Beneficiarii programului social sunt următoarele categorii de persoane:

  • persoane cu handicap accentuat, neinstituționalizate, care nu beneficiază de alte venituri;
  • pensionari (pensionari de drept, beneficiari de pensii de invaliditate sau de urmaș, indiferent de vârstă), ale căror venituri nete lunare sunt de până la 1200 lei, inclusiv;
  • persoanele cu vârsta peste 65 ani, care nu realizează nici un fel de venit.

Pentru acordarea dreptului la prestații sociale sub formă de tichete sociale în vederea achiziţionării de produse alimentare, respectiv medicamente, fiecare persoană singură cu domiciliul în municipiul Bistrița care se încadrează în program, depune următoarele documente:

  • cererea și declarația pe proprie răspundere;
  • actul de identitate original și copie;
  • acte doveditoare privind veniturile realizate (cupoane de pensie din luna anterioară celei în care se depune cererea, sprijin lunar pentru persoane cu handicap, declarație pe proprie răspundere etc.);
  • certificatul de încadrare în grad de handicap, dacă este cazul;
  • alte documente doveditoare privind apartenenţa la una dintre categoriile menţionate, în funcţie de caz.

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a anunțat că aceste tichete vor înlocui pachetele cu alimente care erau acordate anii trecuți către aceste categorii de persoane.

Aceste tichete valorice ar urma să înlocuiască plasele cu alimente oferite ani de-a rândul de fosta administrație, persoanele vulnerabile și pensionarii fiind expuși unor situații incomode și umilitoare, precum statul la coadă și căratul unor plase grele cu produse, dintre care unele, cum ar fi kilogramele de zahăr, poate nu le erau chiar indicate”, a spus primarul.

Prin intermediul programului ”Alimente și medicamente”, aceleași categorii de persoane care beneficiau de vechiul ajutor ar urma să primească anual tichete sociale în valoare de 120 de lei pentru alimente și 80 lei pentru medicamente.