Din această săptămână, administrația comunei Șanț a început să distribuie lemnul de foc către populație pentru iarna viitoare

2966

O vorbă cunoscută de toată lumea spune că omul gospodar își face vara sanie și iarna car, însă primarul Ioan Szabo și Consiliul Local al comunei Șanț „forțează” un pic proverbul, în sensul în care în localitatea de unde izvorăște Someșul sania se face chiar în prag de primăvară. Spunem asta, întrucât, încă din această săptămână, mai precis din data de 26 februarie, administrația din Șanț a început să distribuie lemnul de foc al sezonului rece viitor pentru locuitorii satelor Șanț și Valea Mare.

După cum ne-a informat, astăzi, primarul Ioan Szabo, fiecare familie are drept pentru 9 metri steri la jumătate prețul, în timp ce persoanele care îndeplinesc condiția cu vârstă de peste 61 de ani și având un venit pe persoană sub salariul minim net pe economie beneficiază de 5 metri steri lemn foc gratuit.

Potrivit centralizării cererilor, de gratuitate beneficiază 445 de persoane vârstnice, din care 407 locuiesc în satul Șanț iar 38 – la Valea Mare, în timp ce câte 9 metri steri de lemn de foc la jumătate prețul vor ajunge la 654 de familii, dintre care 584 din Șanț și 70 din Valea Mare”, ne-a oferit detalii primul gospodar al comunei Șanț. Edilul estimează că întreaga acțiune de distribuire a lemnului de foc către populație se va finaliza la sfârșitul lunii mai. ”Astfel, până vine frigul sezonului rece viitor, lemnele vor fi pregătite, uscate și depozitate”, a conchis primarul Ioan Szabo.