joi, iunie 30, 2022
AcasăAdministrație-PoliticDin cele 461 de străzi din Bistrița, doar 254 sunt asfaltate. Viceprimarul...

Din cele 461 de străzi din Bistrița, doar 254 sunt asfaltate. Viceprimarul Cistian Niculae anunță un ambițios program de asfaltare

-

Viceprimarul Cristian Niculae a susținut astăzi o conferință de presă în care a prezentat intențiile municipalității cu privire la situația celor 461 de străzi din Bistrița. Potrivit vicperimarului Niculae, la această oră există un număr de 461 de străzi, din care 254 sunt asfaltate, iar 207 sunt de piatră, „de pământ”.

Niculae mai spune că din cele 207 străzi de piatră, doar 112 sunt ale primăriei, 95 fiind străzi private.

El a recunoscut faptul că  există mari nemulțumiri cu privirea la starea în care se află unele străzi din oraș, făcând următoarele precizări: ”Ştim că există mari nemulţumiri cu privire la starea infrastructurii rutiere din oraşul nostru, dar pe majoritatea acestor străzi nu s-au făcut investiţii de 30 de ani încoace, doar reparaţii curente. Unele dintre ele sunt foarte afectate de lucrările de investiţii făcute anii trecuţi de furnizorii de utilităţi. Numai reţelele de gaz au fost reabilitate pe 82 de străzi. Toate străzile au fost sparte şi reparate aşa cum au fost, peticite, nu s-a reparat toată strada ci doar unde au fost săpate şanţurile”, a explicat Cristian Niculae.

În ceea ce privește situația celor 95 de străzi de pământ aflate în proprietate privată, viceprimarul Crisitian Niculae, a venit cu următoarele explicații: ” Pe aceste străzi, primăria Bistriţa nu poate derula lucrări de investiţii din banii publici, pentru că legea nu permite acest lucru. În majoritatea cazurilor, terenurile pe care trec aceste străzi sunt în proprietatea celor care au construite case pe acele străzi, iar pentru a putea să le asfaltăm, să introducem canalizare, reţele de utilităţi, iluminat public stradal, să facem trotuare, toate terenurile de sub străzi trebuie să treacă în domeniul public al municipiului Bistriţa.

        Viceprimarul Bistriţei a anunţat că la intrarea pe cele 95 de străzi private vor fi amplasate panouri de informare pentru riverani cu privire la condiţiile ce trebuie îndeplinite din punct de vedere juridic pentru ca strada să poată beneficia de investiţii.

Cu privire la cele 112 străzi de pământ ale municipalității, viceprimarul Niculae spune că și în acest cazuri, situația este destul de complicată: „Vom analiza şi aici fiecare stradă în parte şi vom căuta soluţii. Gândiţi-vă, sunt 84 de străzi care au 3-4-5 m lăţime, niciuna  nu are 6 m lăţime. Multe străzi sunt înfundate, se termină în proprietatea cuiva, nu ai unde să întorci maşina. Unde facem trotuarele? Probabil vom găsi soluţii să le numim alei pietonale pentru a putea fi asfaltate, pentru că şi aceşti cetăţeni trebuie să iasă din curtea lor pe asfalt, iar nu să intre în noroi”, a precizat Cristian Niculae.

Viceprimarul Cristian Niculae promite reabilitarea a 47 de străzi din municipiul Bistrița

„Am decis ca 47 de străzi din Bistriţa să le reabilităm prin turnarea unui strat de asfalt pe toată suprafaţa drumului, din bordură-n bordură. Pentru ca lucrările să meargă foarte repede, am împărţit cele 47 de străzi în şase loturi, din care cinci vor fi scoase la licitaţie prin Direcţia de Servicii Publice. Vor fi încărcate pe SEAP zilele următoare, iar unul din aceste loturi va fi executat de către DSP Bistriţa. Suprafaţa reabilitată a celor 47 de străzi – care sper eu că vor intra anul acesta în execuţie şi dacă ne mişcăm repede, la începutul acestei ierni vor fi asfaltate –  este de 131.229 mp, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 5,4 milioane lei, aproximativ 1,2 milioane euro. Sursa de finanţare va fi bugetul local”.

Acestea sunt străzile care urmează să fie reabilitate în 2019:

Lot I: Cerbului, Emil Gârleanu, Ion Minulescu, Nicolae Bălcescu, Sucevei, Tărpiului (între Dimitrie Cantemir şi Drumul Cetăţii), Vasile Conta.

Lotul II: I.L. Caragiale, Lupeni, Mihai  Eminescu (între Gh. Şincai şi B-dul Republicii), Piaţa Mică, Simion Bărnuţiu, Toamnei, Vasile Alecsandri, Zimbrului, Zorilor

Lotul III: Andrei Mureşanu (între Năsăudului şi calea ferată), Ştefan cel Mare, Şt. O. Iosif, Victor Babeş, Tănase Tudoran

Lot IV: Arţarilor, B-dul Republicii, Ecaterina Teodoroiu, Lalelelor, M. Kogăliceanu, Ursului

Lot V: Cuza Vodă, Dumbravei, Gării (între B-dul Decebal – Rodnei), Petre Ispirescu, Pietrosu, Rodnei, Romană, Someşului, Zefirului

Lot VI: B.Şt. Delavrancea. Constantin Dobrogeanu Gherea, George Coşbuc, Dogarilor, Grădinilor, Lt. Călin, 1 Mai, Narciselor, Scurtă, Sg. Maj. Octavian Popa, Solomon Haliţă

Reparaţiile curente pe străzile Bistriţei încep în aprilie

Lucrările de reparaţii curente pe străzile din oraş vor începe în luna aprilie, când temperaturile şi condiţiile meteo sunt favorabile, spune Niculae. Pentru a putea face reparaţii prin turnare de mixtură asfaltică la cald, stratul de asfalt ar trebui să aibă temperatura de 10 grade. Ca şi anul trecut, lucrările se vor executa noaptea, pentru a nu îngreuna traficul rutier.

 

 

 

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri