DN 17 D a fost inundat între Ilva Mică și Feldru. Există trenuri blocate

1060

O parte din DN 17 D, fiind vorba de câțiva zeci de metri, drum care traversează și comunele Feldru și Ilva Mică a  fost astăzi inundat și blocat de aluviuni, după cum informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. E vorba de Feldru, acolo unde  intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, cu două buldoexcavatoare.

Pentru a înlătura efectele calamității au intervenit Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile menționale, cu utilaje și oameni. Trenul personal Ilva Mică – Dej a avut o întârziere de 60 de minute, în timp ce acceleratul Galați – Cluj este oprit în zonă de 50 de minute. De asemenea, circulația pe DN 17 D, pe raza localității Feldru se desfășoară pe o bandă de mers, iar polițiștii asigură măsuri de fluidizare a traficului.

Județul Bistrița-Năsăud se află sub o atenționate meteorologică cod galben valabilă până în această seară la ora 22:00. Potrivit meteorologilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

„Circulația pe DN17D se desfășoară pe o banda de mers, polițiștii asigură măsuri de fluidizare a traficului. Aluviuni au ajuns și pe DN 17 D pe raza localității Ilva Mică. Intervine CLSU cu mijloace tehnice”, spun cei de la  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud.

Se pare că, din cauza ploilor din ultima perioadă de timp, mai multe porțiuni de cale ferată sunt inundate, garnitura trenului Ilva Mică-Dej fiind blocată.