Două comune din Bistrița-Năsăud, sub restricții din cauza COVID-19

326

Autoritățile din Bistrița-Năsăud au fost nevoite să impună măsuri restrictive în două comune din județ, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, este vorba despre comunele Șieu Odorhei și Ciceu Mihăiești, măsurile fiind necesare întrucât incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în aceste comune, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5/1000 de locuitori.

”Măsurile de restricție introduse în unitatea administrativ-teritorială vizată restricționează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor de pe raza acestui UAT. De asemenea, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. În situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective. În plus, este restricţionată activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, precizează Instituția Prefectura Bistrița-Năsăud.

Aceste măsuri au intrat în vigoare începând cu data de 12 octombrie 2020. Ele se vor ridica atunci când incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.

Săptămâna trecută au mai intrat sub restricții și comunele Șintereag, Cetate și Braniștea.