Drumul Romanilor 3.0. Tradiționalul concurs internațional de atelaje canine, în weekend, la Piatra Fântânele

616

În acest weekend, la Piatra Fântânele, are loc a treia ediție a concursului internațonal de atelaje canine ,,Drumul Romanilor”, competiție organizată de Clubul Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Asociația Tășuleasa Social. La acest concurs sunt acceptați câini care aparțin uneia dintre cele patru rase de câini nordici: Husky Siberian, Malamut de Alaska, Samoyed si Câine de Groenlanda, dar și câini din alte rase cu conditia ca aceștia să fie antrenati pentru astfel de competiții.

Potrivit informațiilor de pe pagina de Facebook a evenimentului, la concurs s-au înscris 35 de sportivi din România și din alte state europene, însoțiți de câinii lor care vor face spectacol pe zăpadă, în acest sfârșit de săptămână, în Pasul Bârgăului, într-un peisaj mai mult decât spectaculos după cum arată fotografiile publicate de organizatori

        Traseul pe care vor concura câinii zăpezilor este amenajat pe o lungime de 32 de kilometri și include porțiuni din ,,Via Transilvanica”, drum amenajat de Tășuleasa Social. Din acest motiv, în acest an, spre deosebire de edițiile anterioare, organizatorii competiției vor acorda trofeul ,,Via Transilvanica” sportivului cu cea mai bună viteză medie după cele două manșe de concurs.

Potrivit organizatorului concursului, Damaschin Berende, la această ediție a ,,Drumului Romanilor” vor fi prezenți observatori internaționali care vor să vadă dacă în Pasul Bârgăului s-ar ar putea găzdui campionate europene sau mondiale. ,,Concursul va fi supervizat de observatori internaționali. Vor evalua dacă facem față organizatoric, dar și daca traseele puse la dispozitie alergatorilor sunt de calitate. In urma evaluarii am putea gazdui in viitor si campionate europene si mondiale”, a precizat Damaschin Berende, citat de aimx.ro.