Duminică, trecem pentru penultima dată la ora de vară ! Parlamentul European a votat, azi, pentru desființarea ei din 2021

941

Toată lumea se întreba dacă mai trecem sau nu la ora de vară, după ce au circulat zvonuri că schimbarea va fi anulată de Parlamentul European. Astăzi, speculațiile au devenit certitudine, după ce eurodeputaţii au votat, cu o largă majoritate, abolirea schimbărilor sezoniere ale orei în Uniunea Europeană în 2021.

În conformitate cu o propunere adoptată la începutul acestei luni şi de Comisia pentru transport şi turism a Parlamentului European, statele membre UE vor renunţa la practica de a-şi schimba ora de două ori pe an şi vor decide dacă preferă să rămână la ora standard sau de iarnă sau să menţină permanent ora de vară.

Conform proiectului de rezoluţie, ţările europene care decid să menţină permanent ora de vară vor efectua ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021. Pe de altă parte, ţările care preferă să rămână la ora standard sau de iarnă îşi vor putea schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021.

Până atunci, anul acesta, trecerea de la ora de iarnă la cea de vară se va face pe data de 31 martie. Cu alte cuvinte, duminică, ora 3.00 va deveni ora 4.00.