Elemente de muniție, descoperite la Lunca Ilvei (FOTO)

165

Mai multe elemente de muniție au fost descoperite de echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud pe raza localității Lunca Ilvei, după un apel la 112 al unui cetățean care a dat peste un astfel de element în timp ce efectua lucrări de amenajare a unui teren. 

În primă fază, pirotehniștii au intervenit în zona indicată joi seara. La fața locului, în urma primelor măsuri, au fost identificate 10 elemente de muniție.

”Procedura a fost finalizată în jurul orei 00.00, pentru ca dimineața la ora 06.00, asanarea terenului respectiv sa fie reluată. Pe timpul nopții, perimetrul a fost balizat, iar paza acestuia a fost asigurată de către un echipaj de jandarmi. Astăzi, la ora 14.00, misiunea a fost încheiată, în total, au fost găsite 15 bombe de aruncător, calibru 82 mm, ridicate și transportate in condiții de siguranță într-un loc special amenajat pentru depozitarea acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

Reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud au subliniat faptul că proprietarul terenului a acționat într-un mod responsabil. Acesta a oprit orice activitate în momentul observării elementului de muniție și a solicitat sprijinul specialiștilor pregătiți în gestionarea acestui tip de intervenție extrem de riscantă.

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud