Elevii cu medii de 10 la Bacalaureat și Evaluare Națională au fost premiați de autoritățile din Bistrița-Năsăud (FOTO)

343

Un număr de 11 elevi din Bistrița-Năsăud, care au obținut medii de 10 la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, au fost premiați, vineri, de conducerea Inspectoratului Școlar Județean.

Potrivit inspectorului școlar general Mihai Mureșan, este vorba despre nouă elevi care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională și alți doi elevi care au obținut media maximă la examenul de Bacalaureat:

Ceea ce voi ați reușit în această vară este un lucru de excepție, care denotă câteva calități pe care voi le aveți și pe care în continuare o să trebuiască să vi le dezvoltați pentru a avea de partea voastră, pe tot parcursul vieții, șansa unei dezvoltări profesionale de excepție sau, dacă ar fi să mă exprim într-un singur cuvânt, șansa de a reuși din punct de vedere profesional în viață. În urma acestor rezultate, este cât se poate de clar că sunteți niște adolescenți care dețineți secretul învățatului complet, a modului de a învăța eficient, că știți exact ce doriți, că sunteți niște persoane perfecționiste și că în această vară, cu ocazia examenelor pe care le-ați susținut, șansa a fost de partea voastră. Acestea sunt calități pe care, din păcate, prea puțini tineri de vârstă școlară le au sau și le cultivă. Astfel, meritul pe care voi îl aveți legat de această reușită este cu atât mai mare. (…) Vă doresc succes în continuare”, a transmis Mihai Mureșan.

Elevii au primit diplome de merit și au fost recompensați și cu sume de bani alocate de Guvernul României. Cei care au obținut media 10 la Evaluarea Națională au fost recompensați cu câte 1.000 de lei, iar cei care au obținut aceeași medie la Bacalaureat au primit câte 3.000 de lei.