Elevii din familii nevoiașe vor primi tichete sociale în valoare de 500 de lei

519

Începând cu noul an școlar, elevii din sistemul românesc de învățământ vor primi tichete sociale în valoare de 500 de lei, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. Aceste tichete provin din fonduri externe nerambursabile și se vor acorda pe suport electronic, beneficiarii lor urmând să fie copiii dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial.

”Tichetele se vor acorda copiilor proveniți din familii în care venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură și elevilor proveniți din familii în care venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară”, precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Tichetele vor fi emise pe suport electronic, iar beneficiarii lor le vor putea utiliza doar pentru a își achiziționa rechizite sau obiecte de îmbrăcăminte. Valoarea unui tichet nu va putea fi preschimbată în numerar.

Acestea se vor acorda în baza unor liste întocmite de autoritățile administrației publice locale. La nivelul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, în perioada imediat următoare,  se va constitui un grup de lucru care se va ocupa de derularea acestui program.

Acest tip de sprijin se acordă din fonduri europene, printr-un proiect al Ministerului Fondurilor Europene, finanțat prin intermediul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).