Elicopterul SMURD, solicitat să intervină la Năsăud pentru a prelua o tânără grav rănită într-un accident

1131

Un elicopter SMURD a fost solicitat să intervină în orașul Năsăud, unde o tânără de circa 18 ani a fost grav rănită într-un accident rutier. Potrivit polițiștilor, două autovehicule au intrat în coliziune. În urma impactului, una dintre acestea a ajuns pe marginea drumului, acolo unde se afla un pieton – o tânără de doar 18 ani. 

În această după-masă, pe Bulevardul Grănicerilor din Năsăud, în apropierea unei stații peco, a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea unei tinere. Conform primelor verificări, un autoturism care circula pe direcția Năsăud-Rebrișoara, condus de un tânăr de 20 de ani, din Feldru, a fost acroșat de o autoutilitară, condusă, pe aceeași direcție, de un tânăr de 19 ani, din Ilva Mare. În urma impactului, autoutilitara a ieșit în afara părții carosabile, unde a surprins și accidentat o tânără de 18 ani, din Rebrișoara, care circula, în calitate de pieton, pe acostament”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje medicale. Tânăra a suferit răni grave, salvatorii fiind nevoiți să o intubeze. De asemenea, în sprijin a fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD.

”La accidentul de la Năsăud, echipajul SAJ a găsit o victimă de sex feminin de 18 ani, conștientă, pieton lovit de mașină, cu fractură deschisă de membru inferior, fractură de humerus și traumatism cranian și facial. A fost stabilizată, a fost preluată de către echipajul de Terapie Intensiva Mobilă SMURD, care ulterior a intubat-o și a predat-o elicopterului SMURD care a fost chemat în sprijin”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Bistrița-Năsăud, Ciprian Păcurar.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Polițiștii rutieri din Năsăud continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauza și împrejurările în care a avut loc accidentul.