Emil Radu Moldovan: Cultura a primit respectul cuvenit! Mergem mai departe

272

Cultura a primit respectul cuvenit, spune Emil Radu Moldovan, candidatul Alianței pentru Bistrița-Năsăud la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, care adaugă că toate instituțiile de cultură din subordinea administrației județene sunt în “casă nouă”, însă planurile în acest domeniu continuă. (PE)

Mergem mai departe, ne protejăm patrimoniul și elementele de identitate locală, transformând clădirile istorice în case de întâlnire a culturii, creativității, oamenilor și lucrărilor valoroase”, spune Emil Radu Moldovan.

În acest sens, administrația județeană lucrează la realizarea ”Casei Colecțiilor și a documentelor de patrimoniu” din Bistrița, care va fi amenajată într-un imobil situat pe Bulevardul Independenței,în care a trăit fratele poetului Mihai Eminescu, Matei Eminescu.

”O perlă arhitecturală construită în anul 1912, care va găzdui evenimente culturale și va avea funcție muzeală și de arhivă, ținând în grijă exemplare valoroase de carte de patrimoniu”, a declarat Emil Radu Moldovan.

De asemenea, potrivit sursei citate, Consiliul Județean va reabilita muzeul ”Casa săsească” din localitatea Livezile.

O casă clădită în 1838, care a rezistat timpului și pe care o vom ajuta să existe și de acum înainte. În schimb, aceasta o să ofere turiștilor și oamenilor pasionați de tradiții și istorie, informații valoroase despre trecutul nostru, dar și un spațiu unde să se desfășoare evenimente care să țeasă viitorul cultural”, mai precizează candidatul Alianței pentru Bistrița-Năsăud.

În același timp, administrația județeană își propune să dezvolte trasee turistice, prin intermediul cărora turiștii să cunoască și mai bine frumusețile județului Bistrița-Năsăud.