Evenimente dedicate copiilor, de 1 iunie, la Bistrița și Năsăud

182

În municipiul Bistrița și în orașul Năsăud, Ziua Internațională a Copilului a fost marcată printr-o serie de evenimente organizate de administrațiile locale pentru cei mici. 

La Bistrița, Primăria municipiului, prin Direcţia Educaţie, Turism şi Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc”, a organizat două reprezentaţii de teatru de păpuşi susţinute de către actorii trupei de teatru ”Alexandru Misiuga”. Cei mici au avut ocazia să urmărească spectacolele ”Capra cu trei iezi” şi ”Povestea lui Repezilă”, au cântat şi s-au bucurat alături de personajele preferate. Ulterior, manifestările dedicate Zilei Copilului au continuat în Parcul Municipal unde prichindeii au desenat pe asfalt, au primit baloane şi bomboane.

De asemenea, organizatorii au pregătit surprize și pentru copiii din localitățile componente. În săptămâna 7-11 iunie, ”Caravana Copilăriei” va poposi la școlile și grădinițele din localitățile componente, iar cei mici vor avea parte de numeroase activități distractive și cadouri.

La Năsăud, Primăria orașului, în parteneriat cu Casa de Cultură Liviu Rebreanu, a organizat, în zona stadionului din oraș, un eveniment dedicat sărbătoriților zilei. Copiii, care au venit însoțiți de părinți sau bunici, au fost întâmpinați de personaje Disney și au avut parte de multe surprize pregătite de organizatori.

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită la data de 1 iunie în România şi în alte aproximativ 50 de ţări din lume, în vreme ce în alte peste 100 de state, această zi este celebrată la date diferite. În anul 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ziua de 1 iunie a fost declarată drept zi de sărbătoare legală, motiv pentru care aceasta este una dintre zilele în care o parte dintre angajați nu lucrează.