Expoziție la Bistrița: ”Goya – 275 de ani de la naștere. Haideți să îl cunoașteți altfel pe Goya!”

130

Alăturându-se demersului muzeelor și galeriilor de artă din România și Europa de sărbătorire a 275 de ani de la nașterea artistului Francisco José de Goya y Lucientes, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și colecționarul avocat George Șerban organizează vineri, 23 iulie 2021, începând cu ora 19:00, un vernisaj al expoziției ”Goya – 275 de ani de la naștere. Haideți să îl cunoașteți altfel pe Goya!”.

Potrivit Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, expoziția, curatoriată de dr. Alexandru Constantin Chituță și dr. Alina Ilia, va înfățișa publicului vizitator o parte însemnată a operei artistului spaniol Francisco Goya, cuprinzând peste 50 de gravuri din seriile ,,Capriciile”, ,,Tauromahia” și ,,Dezastrele războiului”, împreună cu trei gravuri ale artistului olandez Rembrandt – lucrări provenite din colecția avocatului George Șerban.

În cadrul evenimentulului vă invităm să îl cunoașteți altfel pe Goya, cu lucrări interpretate de tineri și adolescenți amatori coordonați de artistul plastic Georgiana Cotuțiu în cadrul atelierului de pictură Shevalet și să urmăriți alături de noi un moment artistic realizat de dansatorii școlii de dans Floris Bistrița, condusă de Florica Budușan împreună cu Horațiu Berengea. Vă așteptăm alături de noi!”, a precizat Alexandru Gavrilaș, managerul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.