Fără permis de conducere și sub influența alcoolului, un mopedist a acroșat un pieton

53

Un bărbat din localitatea Sângeorzu Nou, comuna Lechința, nu a ținut cont de faptul că nu deține permis de conducere sau că se află sub influența alcoolului și a ales să conducă un moped. Din păcate, acesta a provocat un accident rutier.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, ”bărbatul, în timp ce conducea un moped pe Drumul Județean 151, în localitatea Sângeorzu Nou, a acroșat un tânăr de 26 de ani, ce se deplasa în calitate de pieton. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului mopedului și a pietonului, ambii fiind transportați la spital”.

Conducătorul mopedului a  fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În plus, în urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că bărbatul nu deține nici permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Astfel, polițiștii au întocmit un dosar penal și continuă cercetprile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.