FOTBAL: Liga a III-a Gloria – Luceafarul Oradea 1-0. Gloria învinge și cealaltă pretendentă la promovare

988

După ACS Fotbal Comuna Recea a venit rândul contracandidatei în lupta pentru promovare, Luceafarul Oradea. Ca să nu fie cu suparare, Gloria a repetat scorul cu care a învins pe actualul lider al seriei. Ambianța de meci important a fost accentuată de pornirea instalației de sonorizare, precum și de prezența (pentru prima oară în acest campionat) crainicului stadionului.

Cu toate că aspectul jocului din prima repriză a fost destul de echilibrat, oaspeții au fost cei ce și-au creeat mai multe ocazii la poartă. Doar imprecizia atacanților orădeni, precum și inspirația fundașilor bistrițeni, au făcut să se intre la cabine fără gol marcat.

Așa cum ne-a obișnuit, după pauză, Gloria revine în teren cu o mai mare determinare. Cu un joc bun de pase în care a excelat coordonatorul Nalati, Gloria pune stăpânire pe centrul terenului, începe să domine, și-n mod firesc apar și ocaziile. Cu toate că s-a marcat dintr-o eroare a adversarilor, calitatea jocului Gloriei a făcut ca golul să vină conform cursului jocului. Văzându-se conduși, oaspeții forțează egalarea dar Gloria nu se mai retrage în apărare ci se străduiește să țină balonul în jumătatea adversă, rezultând astfel un meci frumos cu ocazii și de-o parte și de alta.
Ținând seama și de valoarea adversarului, și de prestația jucătorilor noștrii, probabil că am asistat la cea mai bună repriză făcută de Gloria în acest campionat, iar pentru Georgiță golul marcat fiind rodul efortului și dăruirii exemplare de care dă dovadă meci de meci.

 

GLORIA BISTRIȚA – LUCEAFĂRUL ORADEA 1-0 (0-0)
A marcat: Alex Georgiță (min. 60)

Gloria: Călin Albuț – Bogdan Milandru, Vlăduț Patca, Roberto Hasnăș, Claudiu Meșter – Petruț Chirlejan, Alex Georgiță (min. 82 Pedro Vărărean), Adrian Nalați (cpt.), Raul Suciu – Marius Curtuiuș, Ovidiu Stoianof (min. 90 Mihai Cazan). Antrenori: Dan Matei, Dorel Zegrean și Aurel Nalați.
Luceafărul: Robert Răileanu – Flaviu Drăgan, Alexandru Core, Daniel Pop, Denis Roș – Mihai Maxin (min 84 Nicolae Gunie), Bogdan Mintaș (min. 73 Patrick Peter), Andrei Pașca (min. 90 Darius Gheban), Mircea Manole (min 59 Paul Mitrică) – Daniel Lăsconi, George Paraschiv (cpt). Antrenor Dragoș Militaru și Moundir Moussaddak.
Cartonașe galbene: Albuț (26), Hasnăș (29), Meșter (68), Vărărean (90+1) / Roș (65), Mitrică (90),
Au arbitrat: Moca Rareș (Cluj-Napoca) ajutat de Georgiu Ioan Claudiu (Dej) și Seiche Lazăr Flavius (Sânmihaiu Almaşului – Sălaj)

Filmul jocului:
Minutul 16. Contraatac periculos al oaspeților, Pașca pătrunde în careu, pasează decisiv lui Lăsconi, nemarcat și în pozitie ideală, pasa este deviata de catre Chirlejan repliat in extremis.
Minutul 18. Suciu șutează de la distanță, Răileanu reține balonul.
Minutul 22. În urma unei neînțelegeri între Patca și Albuț, arbitrul acordă o lovitură liberă indirectă de pe linia careului de 6 m, soldată cu un șut în zid.
Minutul 24. Lăsconi scapă singur de la centrul terenului, pătrunde în careu dar artează cea mai mare ocazie a meciului.
Minutul 48. Curtuiuș este găsit în careu cu o cantrare bună, dar lovitura de cap trece puțin pe lângă poartă.
Minutul 50 În urma unui atac pe dreapta, Milandru centrează și Curtuiuș reia cu capul dar nu nimerește poarta.
Minutul 60. 1 – 0. O neînțelegere dintre portarul oaspete și fundașii centrali, este speculată de insistentul Alex Georgiță care le suflă balonul și-l împinge în poartă.
Minutul 64. Lăsconi incearca egalarea dar lovitura sa de cap nu este pe spațiul porții.
Minutul 76. Stoianof șutează peste poartă din interiorul careului de 16 m.
Minutul 79. O pasă superbă cu exteriorul a lui Milandru, îl găseste pe Chirlejan pe partea dreaptă, acesta pătrunde spre careu dar sutează pe lângă poartă.
Minutul 80. Oaspeții solicită penalty la o centrare de pe partea dreaptă dar arbitrul lasă jocul să continue.
Miniutul 81 Paraschiv are o bună ocazie dar mingea lovită cu capul trece milimetric peste transversală.
Minutul 83. O nouă centrare a lui Chirlejan este reluată de către Curtuiuș. Lovitura de cap întălnește bara transversală.
Minutul 90+3 Arbitrul fluieră finalul partidei.
Text si foto: Gabriel Pîslaru