FOTBAL, Liga a III-a- Gloria – Minaur 0-1: Victorie meritată a oaspeților cu un gol marcat în minutul 89.

546

Deși jocul a debutat cu două ocazii la ambele porți, speranța că vom asista la un joc spectaculos și ofensiv avea să fie infirmată de evoluția ulterioară a jocului. Ambele echipe au practicat un fotbal prudent și defensiv, oferind cu zgârcenie ocazii de a marca. Din partea băimărenilor era de așteptat un asemenea joc, ținând cont că e echipa cu cea mai bună apărare din serie, având până acum doar 7 goluri primite. De cealaltă parte, în calitate de echipă gazdă, Gloria ar fi trebuit să aibă un joc mai ofensiv, să încerce cu mai multă determinare obținerea celor trei puncte. Paradoxal, odată cu trecerea timpului, cei care au părut mai hotărâți să obțină victoria au fost oaspeții, iar golul înscris in penultimul minut de joc a fost conform cursului jocului și a consfințit o meritată victorie a oaspeților. Finalul sezonului nu se anunță prea liniștit pentru Gloria. Locul 12 este îngrijorător ținând cont că următorul și ultimul meci pe teren propriu din această toamnă este in compania Luceafărului Oradea, poate cea mai bună echipă a seriei, o pretendentă la promovare.

GLORIA BISTRIȚA – MINAUR BAIA MARE 0-1 (0-0)

Gloria: Sergiu Mureșan – Bogdan Milandru (min. 50 Alpar Birtalan), Vlăduț Patca, Roberto Hasnăș, Claudiu Meșter – Petruț Chirlejan (min. 82 Alex Cilean) Alex Georgiță (min. 90 Rareș Băldean), Adrian Nalați, Raul Suciu (min. 72 Mihai Cazan) – Marius Curtuiuș, Ovidiu Stoianof (cpt.).

Antrenori: Dan Matei, Dorel Zegrean și Aurel Nalați.

 

Minaur: Balazs Dombradi – Denis Lihet, Jean Prunescu, David Simion, Ciprian Durus – Adrian Ster, Bogdan Piper, Razvan Lupu, Krisztian Szekely – Adrian Bedea (min. 73 Răzvan Rus), Brian Lemac.

Antrenori: Dorin Toma, Paul Ungureanu și Marius Marian

A marcat Brian Lemac (min. 89).

Cartonase galbene: Hasnăs (min. 64) Brian Lemac (min.90) Balazs Dombradi (min. 90+1)

Au arbitrat: Lădar Razvan din Zalău, ajutat de Matica Marius Ionut din Oradea și Zifceac Ludovic din Aleşd.

 

Fazele principale ale meciului:

Minutul 2. O centrare venită de pe partea dreaptă este reluată de Hasnăș cu capul, dar portarul oaspeților apără.

Minutul 4. Un balon traversează careul mic al gazdelor, atacanții oaspeților sunt surprinși și nu profită de momentul de uluială a fundașilor bistrițeni.

Minutul 32. Două faze aeriene consecutive ale oaspeților, nu sunt fructificate de Prunescu, minge respinsă de Albuț și de Bedea, care trimite cu capul puțin pe lângă bară.

Minutul 69. Lemac își incearcă norocul cu un șut la colțul scurt, dar Albuț reține balonul.

Minutul 78. Curtuiuș șuteaza periculos de la circa 20 de metri, mingea trecând cu puțin pe lângă poartă.

Minutul 89 0-1. Din apropierea centrului terenului oaspeții trimit o minge înaltă, balonul trece peste fundașii centrali plasați greșit, Albuț ezită să iasă și de pe linia careului de 6 metri Lemac, nemarcat, înscrie cu capul.

Minutul 90+5. Fluier final cu oaspeții sărbătorind alături de mica galerie băimăreană o victorie nescontată , dar meritată.

Text si foto: Gabriel Pîslaru