(FOTO) Focul a mistuit o casă și mai multe anexe gospodărești din cartierul bistrițean RAAL

700

În această după-amiază, un apel prin 112, anunța un incediu generalizat într-o gospodărie din cartierul RAAL din Bistrița. La locul indicat au ajuns patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, dar și un echipaj SMURD de prim ajutor.

Pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacari înalte de câțiva metri și a cuprins o casă de locuit (regim de înălțime parter plus mansardă, în suprafață de circa 80 – 100 mp) și anexe (grajd, hală, depozit, magazie – pline de materiale combustibile: cauciucuri, lemn, utilaje).

Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, lt. col. Marius Rus, incendiul a fost întreținut de acțiunea vântului, care suflă puternic și își schimbă periodic direcția.

”19 pompieri militari (1 ofițer și 18 subofiteri) și voluntarii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița au acționat pentru localizarea și lichidarea focarelor și în momentul de față lucrează pentru îndepărtarea elementelor de construcție care prezintă riscul prăbușirii”, a dat raportul Marius Rus.

Foto: ISU BN