(FOTO) Profesorul Vasile Maternik nu a mai venit astăzi la muncă, însă părinții protestatari anunță că nu se lasă până când dascălul care le agresează copii va fi mutat de la școala din Șanț

972

Disperarea s-a putut vedea, astăzi, pe chipurile și auzi pe buzele celor circa 100 de părinți și bunici veniți să protesteze împotrica întoarcerii la catedra de educație fizică a Școlii Gimnaziale ”Enea Grapini” din Șanț a profesorului Vasile Maternik, cel care fost condamnat în primăvară la 4 luni de închisoare cu suspendare și 30 de zile de muncă în folosul comunității pentru lovirea a doi elevi în cursul anului 2017. Această condamnare este doar ”vârful aisbergului”, întrucât, în ultimii 7 ani, după cum susțin protestatarii, Maternik ar mai fi agresat verbal și fizic și alți elevi ba chiar și profesori colegi la școala din Șanț. Peste circa două săptămâni, mai precis pe 12 decembrie, profesorul bătăuș are o nouă înfățișare la Judecătoria Năsăud, fiind cercetat de instanță pentru agresarea fizică a unei eleve în luna martie 2019, ca urmare a reclamației părinților fetiței.

Deși l-a anunțat pe directorul unității de învățământ, Daniel Sasu, că revine de astăzi la școală după prelungitul concediu medical în care s-a aflat, Vasile Maternik a evitat să dea față cu mulțimea furioasă din fața școlii șănțene și nu și-a făcut apariția în cele 3 ore în care protestatarii au pichetat școala. Însă, părinții și bunici sunt mai hotărâți ca niciodată să se termine acest circ provocat de profesorul bătăuș și ne-au declarat că vor protesta în fiecare zi, până când profesorul va pleca din școala lor. Ca măsură extremă, aceștia i-au în calcul și faptul de a nu-și mai trimite la școală copiii cât timp profesorul este la catedră.

Vizavi de acest aspect, directorul școlii – Daniel Sasu, ne-a declarat că Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a recomandat conducerii școlii să nu îl primească la muncă pe Vasile Maternik până în momentul în care nu are medicina muncii făcută, ceea ce implică și un consult psihologic. Urmărim cazul și vom reveni.