(FOTO) Urmărire rutieră nocturnă ca-n filme, pe Valea Someșului și apoi a Zăgrii ! Polițiștii încearcă să dea de urma unui presupus hoț al unui Mercedes (ACTUALIZARE)

3474

  În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din zona Beclean, Nimigea, Zagra și Năsăud au fost în alertă. În jurul orei 1.00, la un control de rutină, pe DJ 172, în satul nimigean Mogoșeni, oamenii legii au descoperit în trafic un autoturism marca Mercedes fără numere de înmatriculare. Bineînțeles că șoferul, deocamdată rămas necunoscut, a fost atenționat să tragă pe dreapta, însă acesta a ignorat semnalul și a apăsat pedala de accelerație. Pe urmele lui cu poliția, Mercedesul fantomă a trecut val vârtej prin Florești, Nimigea de Jos și Mocod, și după ce ajuns în DN 17 D a luat-o imediat pe Valea Zăgrii, pe același DJ 172. La ieșirea din Mocod spre Zagra, însă, urmăritul a ieșit în decor înspre o mălăiște. Cu Mercedesul lovit, conducătorul auto – aflat singur în mașină – a luat-o la fugă prin lanul de porumb și dus a fost. Pentru a-i da de urmă, polițiștii au organizat mai mult filtre rutiere în zonă, însă până la această oră acesta nu a fost încă identificat. Pe surse am aflat că în colimator se află deja un suspect iar autoturismul ar fi unul furat. Vom reveni cu amănunte, pe măsură ce vom avea noi date din anchetă.

ACTUALIZARE: Pe filiera purtătorului de cuvânt al IPJ BN, agent șef adjunct Crina Sîrb, am aflat că ”nebunia” a pornit de la un apel prin 112 făcut de un șofer prin care acesta reclama că a fost acroșat în trafic de un Mercedes fără număr de înmatriculare, la Mogoșeni. A urmat urmărirea descrisă în știrea inițială, iar, la ieșirea din Mocod spre Zagra, Mercedesul a lovit un stâlp metalic de pe marginea drumului, după care a ieșit în decor iar șoferul a fugit fără să fie prins. În tot acest timp, polițiștii au primit un alt apel de la un cetățean din Șieu Odorhei prin care acesta reclama furtul mașinii sale, autoturism care în urma verificărilor s-a dovedit a fi Mercedesul cu pricina. Ancheta continuă pentru a fi descoperit autorul și tras la răspundere.