joi, iunie 30, 2022
AcasăEvenimentGabriel Rus, proaspăt student militar: ,,Șoimii Carpaților” m-au inspirat în alegerea carierei...

Gabriel Rus, proaspăt student militar: ,,Șoimii Carpaților” m-au inspirat în alegerea carierei militare

-

Dacă majoritatea tinerilor de 19 ani, trecuți cu bine de examenul de bacalaureat, s-au îndreptat înspre facultăți civile, Gabriel Cornel Rus, absolvent de matematică-informatică al Colegiului Tehnic Infoel Bistrița, a susținut, cu succes, examenul de admitere la Academia Forțelor Terestre din Sibiu, specializarea  ,,Științe militare, informații și ordine publică”.

,,Îmi place foarte mult ideea de a fi militar, de la uniformă, la echipament și, de ce nu, la misiunile interne și internaționale pe care le execută Armata României. De aceea, mi-am dorit să îmbrac haina militară și sunt foarte bucuros că acest lucru se va întâmpla din toamnă”, ne-a mărturisit proaspătul student militar.

Recunoaște că a luat decizia de a se ,,înrola” în cunoscuta facultate de la Sibiu, inspirat fiind de militarii Batalionului 812 Infanterie Bistrița, batalion ce a reprezentat Armata României, cu cinste și profesionalism, în numeroase misiuni din teatrele de operații de pe planetă. ,,Binențeles că a contat în alegerea carierei militare, tradiția militară din orașul nostru, mai ales exemplul militarilor care au participat la misiuni internaționale. Cine nu a auzit de faimoșii militari din Batalionul ,,Șoimii Carpaților”? Toată țara îi cunoaște și toți au numai cuvinte de laudă la adresa lor” ne-a mai spus Gabriel Rus. În decizia finală a cântărit și discuțiile cu profesorii de la clasă, mai ales cu profesoara de matematică care l-a încurajat constant în această privință.

În privința examenului de admitere, Gabriel Rus spune că a fost unul destul de dificil având în vedere concurența mare înregistrată la această instituție de învățământ superior. Astfel, la specializarea ,,Științe militare, informații și ordine publică”, potrivit site-ului instituției, s-au înscris 1000 de candidați dintre care 201 au fost declarați admiși, unul dintre aceștia fiind tânărul Gabriel Rus.

Pentru a face față cu succes examenului de admitere, Gabriel s-a pregătit temeinic în ultimul an de liceu la disiplinele de concurs (engleză și matematică), alături de cele pe care le-a susținut la examenul de bacalaureat. În privința probelor sportive, Gabriel spune că a început pregătirea ceva mai târziu și a fost ajutat de un fost militar care a știut să-l antreneze încât să nu aibă emoții și să treacă cu bine de acestea.

Acum, pentru Gabriel Rus urmează ultima vacanță înainte de a îmbrăca, cu mândrie, haina militară. Prietenos și altruist, nelipsit de la acțiuni de voluntariat în timpul liceului, inclusiv de la campaniile de donare de sânge, Gabriel abia așteaptă să-și cunoască colegii de an, alături de care, să ducă mai departe, profesionalismul militarilor din Armata României.

Cristina Rusu

 

 

 

 

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Rămâneți conectați

5,700FaniÎmi place
spot_img

Ultimele știri