(Galerie FOTO) Încântare, la spectacolul de Crăciun al elevilor și dascălilor din Feldru

901

La Casa Tineretului din Feldru a avut loc vineri, 20 decembrie, un emoţionant spectacol de Crăciun organizat de cadrele didactice şi elevii Liceului Tehnologic Feldru. În prealabil, alaiurile de colindători au urat și colindat Primăria comunei, acolo unde gazde bune au fost primarul Grigore Țiolan și Toader Beșuț.

În deschiderea evenimentului artistic, directorii Călin Sbîrciu și Claudia Boar, purtând costume populare, au urcat pe scenă pentru a spune că spectacolul este rodul muncii de câteva săptămâni a elevilor şi dascălilor, din dorinţa de a duce mai departe tradiţiile şi obiceiurile străvechi. Cei doi profesori au spus că îşi doresc ca şi în anii care vin să fie organizate astfel de evenimente, iar părinţilor, dascălilor şi elevilor le-au urat „La mulţi ani!” şi să aibă parte de sărbători fericite.

Apoi, elevii şi profesorii lor au dat de veste, prin evoluția scenică, că cea mai veche sărbătoare a omenirii, Crăciunul, înseamnă Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, trimis pe pământ să ajute oamenii pentru a deveni mai buni, mai credincioşi, mai îngăduitori, mai toleranţi şi mai răbdători.

Au fost implicați preșcolarii educați de Denisia Salvan și Ica Andronesi de la Școala Gimnazială “Gavril Istrate” Nepos, elevii ciclului primar, îndrumați de învățătorii Ana Vesa, Nastasia Girigan, Ana-Maria Bindea, Victoria Pintican, Mariana Vârtic și Ioan Vârtic, grupurile de colindători din casele 5-12 sub îndrumarea profesoarelor Octavia Olivia Costinaș, Ioana Nechiti și Maria Paneș. Ambele grupuri au fost sprijinite de profesorii de muzică Leon Scridon și Gabriel Nechiti. O contribuție aparte au avut copiii instruiți cu mult har și dăruire de preotul Ioan Clapa. Un moment de redescoperire a tradițiilor a fost oferit de trupa condusă de Vasile Ileni care a venit cu Turcile.