Gelu Muthi: Cu siguranţă vom avea o parcare supraetajată pe strada Năsăudului!

729

Consilierii municipali au votat în şedinţa ordinară a lunii august, un proiect de hotărâre prin care, se aprobă, trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Bistriţa a imobilului construcție situat în Aleea Heniu, în vederea demolării, pentru realizarea obiectivului de investiții ”Parcare supraetajată str. Năsăudului”. Potrivit viceprimarului Gelu Muthi, cel care a iniţiat documentul, votul pozitiv asupra proiectului, reprezintă un pas important spre construirea unei parcări supraetajate în zona străzii Năsăudului.

“Această parcare va rezolva, cu siguranţă, şi problema maşinilor care sufocă centrul istoric, mai ales că acolo vom construe o altă parcare în zona BCR-ului. Mă bucură faptul că, acest proiect de hotărâre a trecut, urmează Studiul de Fezabilitate, după care proiectare. Sper ca anul viitor să înceapă lucrările pentru această parcare”, spune Muthi.

 

Întrebat dacă există un calcul aproximativ asupra viitoarei investiţii, Gelu Muthi susţine că, deocamdată, nu are cum să anunţe vreo sumă, dată fiind lucrarea, destul de complexă: “ Am decis să dărîmăm punctual termic de pe Aleea Heniu, pentru că o supraetajare chiar şi cu două nivele, nu ne aducea foarte multe locuri de parcare. În acest context, am hotărât să extindem zona până la 1.600 mp, ceea ce ne va permite să înfiinţăm multe locuri de parcare”, a explicat viceprimarul Muthi.