Gelu Muthi: Piața Decebal își va redeschide sectorul producători pe 10 iulie

540

Pe data de 3 iunie, sectorul producători al pieței Decebal era închis de primărie, o mare parte dintre cei care făceau comerț în acel spațiu erau mutați în piața din Independenței. Mutarea a avut efecte nedorite atât asupra distanței pe care foarte mulți bistrițeni sunt nevoiți să o străbată până pe Independenței, cțt mai ales asupra prețurilor, mult mai mari acum în Decebal. Un exemplu în acest sens este cel al prețului pentru roșii: dacă în piața cu producători, kilogramul de tomate poate să coste între 4 și 5 lei, în Decebal, roșile nu scad sub 8 lei.

Întrebat asupra datei la care sectorul pentru producători din piața Decebal ar putea reintra în circuitul comercial al Bistriței, iar prețurile ar mai scădea puțin, viceprimarul Gelu Muthi a spus că e vorba de 10 iulie.

”Știu că lucrările care a loc acum în piața Decebal crează un disconfort foarte multora dintre bistrițeni, mai ales datorită distanței unde poate fi găsită piața Independenței. Noi, tragem din greu să respectăm contractul, vestea bună fiind că lucrările se vor termina mai repede. De ce? Pentru că de vineri începem lucrările de asfaltare în piața Decebal, așa că vom ajunge la final mult mai repede decât data de 10 iulie”, explică Muthi.

Potrivit lui Gelu Muthi, după terminarea lucrărilor de modernizare în sectorul producătorilor din piața Decebal, aceștia vor fi relocați din piața Independenței, iar comercianții le vor lua locul, urmând ca alte lucrări de modernizare să înceapă în prima piața din Decebal.

Reamintim faptul că: La peste 400 de mii de lei se ridică costul lucrărilor de modernizare  pe care la face primăria Bistrița în piața Decebal, finalizarea lor urmând să aibă loc în etape, primul termen fiind cel de 10 iulie.