Grădina cu cannabis de la Șieu Măgheruș. Un neamț și o femeie din Tureac au fost reținuți pentru consum și trafic de droguri

939

Polițiștii și mascații bistrițeni au descins la mai multe imobile din  județul Bistrița-Năsăud. E vorba de un dosar instrumentat de DIICOT în care sunt achetate mai multe infracțiuni legate de consum și trafic de droguri.

Potrivit IPJ BN, déjà au fost făcute arestări, fiind vorba de o femeie de 48 de ani și un bărbat de 61 de ani. În fapt, cei doi au cultivat într-o grădină mai multe plante de cannabis: ”Din cercetăria rezultat faptul că, în cursul acestui an, o femeie de 48 de ani, din Tureac, împreună cu concubinul ei, un cetățean german în vârstă de 61 de ani ar fi inițiat o cultură outdoor de canabis. În urma perchezițiilor, a fost descoperită o cultură outdoor de canabis, constituită din 70 de plante în diferite stadii de dezvoltare și mai multe echipamente care constituiau un laborator indoor de creștere a plantelor de cannabis”, spun polițiștii bistrițeni.

 De asemenea, au fost descoperite și ridicate aproximativ 5 kg. de masă verde de canabis, aproximativ 20 de kg. de muguri de canabis, repartizate în 166 de caserole și 134 de pungi, 22.500 de euro și 2 cântare electronice de mare precizie. De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 laptopuri, 4 telefoane mobile, o tabletă și 5 HDD.

Cei doi sunt cercetați pentru trafic de droguri de risc, fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie arestați preventive.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.