Grav accident rutier pe DN 17, în localitatea Șieu Măgheruș (FOTO/VIDEO)

272

Un grav accident rutier s-a produs luni dimineața pe DN 17, în localitatea Șieu Măgheruș. Traficul este blocat pe ambele sensuri. UPDATE: Din nefericire, o femeie însărcinată în aproximativ 20 de săptămâni a decedat în urma accidentului.

”Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier și Compartimentul Rutier Beclean intervin la un accident rutier în localitatea Șieu-Măgheruș. Drumul Național 17, la kilometrul 46, este blocat pe ambele sensuri”, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Deocamdată nu se cunosc circumstanțele exacte în care s-a produs evenimentul rutier, dar din primele informații a rezultat că în accident ar fi fost implicate două autoturisme.

La fața locului intervin mai multe echipaje SMURD de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

Primele date arată că cinci persoane au nevoie de îngrijiri medicale, dintre care una se află în stop cardio-respirator.

Imtervenția este în plină desfășurare.

UPDATE

Echipajele de intervenție au găsit la locul indicat patru victime, dintre care una, de sex feminin, încarcerată și inconștientă. Celelalte victime, doi adulți și un copil, erau în afara autoturismelor, conștiente și cooperante și nu prezentau leziuni care să le pună viața în pericol.

”Victima încarcerată a fost extrasă din habitaclul autoturismului de către ceilalți participanți la trafic, înainte ca echipajele de intervenție să ajungă la locul solicitării. Victima a fost găsită în stop cardio-respirator, protocolul de resuscitare a fost început de medicul și asistentul medical din localitate și continuat de echipajele medicale. Din păcate, organismul femeii nu a răspuns manevrelor aplicate mai bine de 50 de minute, astfel că a fost declarat decesul la locul accidentului”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Două echipaj de prim ajutor SMURD și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița – Năsăud au transportat băiețelul și pe cei doi bărbați la UPU SMURD Bistrița pentru continuarea investigațiilor medicale.

UPDATE 2

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, femeia care și-a pierdut viața în accident era din Baia Mare.

”Astăzi, pe Drumul Național 17, în localitatea Șieu-Măgheruș a avut loc un accident rutier, soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor 3. Conform primelor date, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani din Rusu de Jos, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de o femeie de 32 de ani din Baia-Mare. În urma impactului a rezultat decesul șoferiței, rănirea a doi pasageri din același autoturism cât și rănirea șoferului de 34 de ani. Șoferul de 34 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Polițiștii au întocmit un dosar penal și continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauza și împrejurările în care a avut loc nefericitul evenimentul.

FOTO/VIDEO: ISU Bistrița-Năsăud, IPJ Bistrița-Năsăud