Gripa închide școlile și în Bistrița-Năsăud !!!

1480

Decizia a fost luată după ce Ministerul Sănătăţii a declarat că săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut caracter epidemic, la fel ca săptămâna anterioară.    „Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat.  Conform specialiştilor, dacă şi cea de a 3-a săptămâna consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a informat miercuri Ministerul Educaţiei Naţionale despre situaţia  prinvind evoluţia infecţiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care  constă în suspendarea cursurilor şcolare pentru dată de 25 ianuarie 2019. Această măsură a fost aprobată printr-un  Ordin  al ministrului Educaţiei Naţionale.

Astfel, dat fiind că  24 ianuarie este declarată ofical zi liberă, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivităţi.   „Vom continuă să supraveghem atent evoluţia gripei în toată ţară. Împreună cu Ministerul Educaţiei, vom continuă triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ săptămâna viitoare, odată cu realuarea activităţii în unităţile şcolare. Recomand părinţilor să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare , iar pe parcursul celor 4 zile libere să evite expunerea copiilor în colectivităţi”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.    Potrivit comunicatului de presă, măsurile de prevenire şi control demarate de Ministerul Sănătăţii se menţin în perioada următoare. „Deciziile de suspendare  a orelor de curs pe o perioada limitată de timp  se vor aplică punctual”, mai arată instituţia.

Citeste mai mult: adev.ro/plsk28