Gripa limitează programul de vizitare a bolnavilor internați la Spitalul Județean de Urgență.

490

Medicii recomandă evitarea vizitelor cu minori sub 14 ani la bolnavii internați în spital

Informația este confirmată chiar de managerul SJU ”Bistrița” , Gabriel Lazany, cel care, prin intermediul unui comunicat de presă, vorbește despre necesitatea reducerii programului de vizitare a bolnovilor, implicit a numărului de vizitatori.

”Ca urmare a adresei nr. 658 din 21.01.2019 transmise de către DSP Bistrița Năsăud, având în vedere creșterea numărului de cazuri de îmbolnăvire prin afecţiuni respiratorii, respectiv gripă, la nivel naţional, pentru limitarea riscului infecțios și pentru siguranţa bolnavilor internați, Comitetul Director a aprobat în şedinţa de azi 21.01.2019 reducerea programului de vizitare a bolnavilor şi a numărului de vizitatori”, spune Lazany.

În ceea ce privește programul de vizitare, acesta este următorul:

Luni – Vineri orele 15.00 – 17.00, Sâmbata şi Duminica orele 14.00 – 16.00

Este limitată vizitarea unui pacient de către un singur aparținător (durata vizitei este de maxim 30 min). De asemenea, accesul vizitatorilor în secția de Terapie Intensivă, este limitat  la o oră pe zi, respectiv 15.00 – 16.00 . Este recomandată evitarea vizitei însoţit de minori sub 14 ani și este interzis accesul in spital persoanelor cu viroze sau infecţii respiratorii.

Vizitatorii sunt obligați să se echipeze corespunzător cu halat, mască și botoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit de către unitate și se regăsește la intrarea în secții. Respectarea măsurilor de igienă, spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt obligatorii atât pentru pacienți și vizitatori cât și pentru personalul medical.