În comuna Feldru, odată cu noul nomenclator stradal, predomină străzile cu denumiri de scriitori

1749

Administrația comunei Feldru a aprobat noul nomenclator stradal, actualizare care face ca numărul drumurilor de aici să se fie de 61, din care 49 în satul Feldru și 12 în satul Nepos. Lista finală cuprinde, pentru Feldru, 9 străzi ce poartă denumiri de scriitori sau domnitori. Dacă strada Principală are acum numele de Vasile Nașcu, mai nou în satul Feldru se regăsesc străzile Liviu Rebreanu, Mihail Sadoveanu, Mihai Eminescu, George Coșbuc, Ion Creangă, Alexandru Ioan Cuza, Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare sau Decebal.

În satul Nepos, strada Principală a fost rebotezată General Ion Lup, restul de 11 străzi având următoarele denumiri: Gării, Zăvoi, Bisericii, La Punte, Nouă, Valea Carelor, Ioan Istrate, Digului, Libertății, Merilor și Izvorului.

După cum ne-a declarat primarul Grigore Țiolan, aprobarea nomenclatorului stradal nu înseamnă însă şi închiderea proiectului. În următoarele săptămâni, se va proceda la implementarea noilor denumiri de străzi şi la atribuirea de numere administrative pentru toate imobilele, respectiv: case de locuit, societăţi comerciale și terenuri situate în intravilanul comunei. Noua numerotare a imobilelor presupune însă o perioadă de tranziţie de cel puţin un an pentru identificarea proprietăţilor şi actualizarea adreselor poştale pentru fiecare gospodărie.

Un proces delicat, prin implicaţiile pe care le presupune – se vor modifica adresele de facturare pentru serviciile de utilităţi publice, baza de date a registrului agricol, listele electorale trebuie “upgradate”, se vor schimba acte de identitate.