Încă un pas pentru acreditarea heliportului de la SJU Bistrița

135

Spitalul Județean de Urgență Bistrița face ultimele demersuri pentru a obține acreditare de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru heliportul amenajat pe terasa superioară a unității medicale, a anunțat managerul Gabriel Lazany.

După ce a angajat personal care să asigure funcționarea heliportului, întreaga echipă care va deservi heliportul a participat la cursuri de instruire.

”Ne apropiem de ultima etapă a pregătirii dosarului de certificare a heliportului SMURD al Spitalului Județean de Urgență Bistrița. În calitate de manager și administrator al heliportului, m-am deplasat la București cu întreaga echipă de deservire a acestuia pentru a participa la cursurile speciale de instruire”, a precizat Gabriel Lazany.

După finalizarea procedurii de instruire, conducerea SJU Bistrița va depune documentația de acreditare a heliportului la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, obținerea acesteia fiind ultimul pas necesar pentru ca heliportul să devină funcțional.

Reamintim că investiția privind realizarea heliportului s-a ridicat la suma de 1,5 milioane de euro, bani asigurați din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.