Incendiu și la Romuli; două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

311

Un puternic incendiu a izbucnit marți dimineața la o gospodărie din localitatea Romuli. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, incendiul a izbucnit în jurul orei 07:00, la fața locului intervenind pompierii voluntari din Romuli și cei de la Secția de Pompieri Năsăud.

”Pompierii militari și voluntari au găsit incendiul manifestându-se la un grajd, o lemnărie și o bucătărie de vara. De asemenea, casa de locuit a fost cuprinsa de flăcări, pe o suprafață de circa 10 mp (perete exterior acoperiș). Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Romuli a asigurat protejarea locuinței si împreună cu pompieri militari năsăudeni au trecut la lichidarea incendiului”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Suprafața totală afectată de incendiu este de circa 50 – 60 mp, cu multe materiale combustibile (aproximativ 4 mc lemn de foc).

Proprietarul, un bărbat în vârstă de 79 de ani, a întrat în bucătăria de vara a cărui acoperiș era cuprins de flăcări pentru a scoate o butelie. A suferit arsuri de gradul I și II la nivelul fetei, mâinilor și corpului (aproximativ 15 % din suprafața corporală). A fost preluat de echipajul de prim ajutor SMURD pentru îngrijiri medicale. Bărbatul a refuzat transportul la spital. De asemenea, soția acestuia a suferit un atac de panică, a primit îngrijiri medicale la locul intervenției și a refuzat transportul la spital.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric – conductor electric defect la instalația anexelor.