Începe vaccinarea împotriva COVID-19 și în cabinetele medicilor de familie

39

Începând de marţi, 4 mai, medicii de familie vor începe procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în propriile cabinete, unde se va administra vaccinul Johnson&Johnson (Janssen), a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.

Potrivit secretarului de stat, la nivel național un număr de 3.035 de medici de familie și-au arătat disponibilitatea de a începe procesul de vaccinare în cabinete, dintre aceștia 112 fiind din județul Bistrița-Năsăud. Cei mai mulți medici de familie care s-au înscris pentru vaccinare sunt din București – 225.

“Le mulţumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus. Serul va ajunge în toate zonele ţării, inclusiv în mediul rural. Fiecare doză de vaccin administrată ne va duce mai aproape de ceea ce aşteptăm de mai bine de un an – reîntoarcerea la viaţa obişnuită. Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulţi medici de familie, iar numărul cabinetelor să fie mărit”, a precizat Andrei Baciu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai completat că în cabinetele medicilor de familie se va administra vaccinul Johnson&Johnson. Acesta se administrează într-o singură doză, deci nu este nevoie de rapel. Acest ser poate fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani.