Incident la o școală din Sângeorz-Băi; o fetiţă de 12 ani este în stare gravă după ce ar fi căzut pe scări

219

O fetiță în vârstă de 12 ani din Sângeorz-Băi este în stare gravă după ce ar fi căzut pe scările unității de învățământ la care învață, a anunțat purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistrița-Năsăud, Ciprian Păcurar. Eleva va fi preluată de un elicopter SMURD. 

Potrivit acestuia, la fața locului intervin mai multe echipaje medicale – un echipaj cu asistent medical de la Maieru, un echipaj cu medic din Bistrița și a fost solicitată și intervenția unui elicopter SMURD.

Echipajele medicale au găsit fetița inconștientă.

”Echipajele medicale ajunse la locul solicitării au găsit fetița inconștientă, cu un traumatism cranian grav și în episoade de convulsii repetate. Fetița a fost stabilizată și se așteaptă elicopterul SMURD, pentru a putea fi trimisă la o clinica de specialitate”, a precizat Ciprian Păcurar.

În acest caz a fost sesizat și Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, care a început o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul.

UPDATE

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au efectuat cercetări în urma incidentului produs la școala din Sângeorz-Băi și au stabilit că fetiția ar fi fost victima unei agresiuni. De asemenea, oamenii legii au stabilit că fetița are 11 ani și este din localitatea Ciceu Mihăiești.

”Din primele verificări s-a stabilit faptul că, în pauza dintre cursuri, în urma unui conflict verbal, un minor de 14 ani domiciliat în Sângeorz-Băi ar fi agresat fizic o minoră în vârstă de 11 din Ciceu Mihăiești. În urma agresiunii, victima ar fi căzut pe coridorul școlii, rămânând inconștientă. La fața locului s-a deplasat un echipaj al ambulanței care i-a acordat îngrijiri medicale ulterior aceasta fiind transportată la spitalul din Târgu-Mureș cu elicopterul”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a stabili modalitatea producerii evenimentului, precum și cauzele care au dus la o situație de acest fel.