Ioan Deneș (PSD): ”Cerem demiterea lui Claudiu Năsui de la Economie”

229

Senatul va dezbate şi vota, marţi, moţiunea simplă intitulată “O Românie în agonie, cu Năsui la Economie” prin care senatorii PSD solicită demiterea “imediată” a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat senatorul PSD de Bistrița-Năsăud, Ioan Deneș.

PSD a depus o moțiune la Senat împotriva ministrului Economiei. Este o bătaie de joc la adresa antreprenorului român. Fiecare zi în plus cu Năsui la Economie înseamnă câte 100 de milioane euro pierderi pentru firme. Ministrul Năsui nu are nicio viziune, niciun mesaj pentru antreprenori și a închis toate programele bune pentru economie. Cu Năsui la Economie, România a ajuns singurul stat membru din U.E. fără o politică industrială activă, fără o strategie de încurajare a capitalului autohton și a domeniilor din economie cu un grad mare de competitivitate. De asemenea, Năsui insistă pe vânzarea pachetelor de acțiuni ale companiilor profitabile în perioadă de criză”, susține senatorul PSD Ioan Deneș.

Sursa citată a adăugat că și schema de ajutor de stat pentru sectorul HoReCa a fost amânată cu 2 ani, deși ”situația disperată a firmelor din domeniu reclama o aplicare imediată”, iar voucherele de vacanță au fost eliminate în acest an, ”ceea ce îngroapă și mai tare turismul românesc”.

În plus, senatorul afirmă că au fost blocate și plățile în cadrul programului Start-UP Nation, restanțele ridicându-se la peste 900 de milioane de lei, și au fost anulate programele de sprijin a exporturilor.

Măsura 3 – Granturi pentru Investiții, este sabotată prin compromiterea alocării fondurilor, ca urmare a intervenției personale ilegale a lui Năsui în sistemul informatic, ceea ce a determinat și o anchetă DNA”, a mai adăugat Deneș.

În aceste condiții, senatorul a completat că parlamentarii PSD au decis să tragă un semnal de alarmă prin moțiunea depusă și solicită actualei guvernă să îl demită pe Claudiu Năsui.

Am decis să tragem un semnal de alarmă prin această moțiune și cerem puterii actuale să pună binele național mai presus de cel clientelar și să-l demită pe Năsui de la Economie”, a încheiat Deneș.

Senatul va dezbate marţi, de la ora 16:00, şi se va exprima prin vot secret cu bile pe moţiunea simplă intitulată “O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”.