Ioan Țintean se retrage din prima linie a politicii. El și-a depus mandatul de președinte județean dar și cel de vicepreședinte al ALDE. Interimatul ar putea fi asigurat de Sorin Roșu Mareș

651

Vicepreședinte la nivel național și lider local al ALDE, Ioan Țintean a confirmat retragerea sa din prima linie a politicii. Fost șef și președinte al PNL BN, Țintean a anunțat  îşi depune mandatul, în semn de solidaritate cu Biroul Politic Teritorial dizolvat în urma rezultatului slab obţinut la alegerile europarlamentare.

IOAN ȚINTEAN: “În calitate de preşedinte, sunt solidar cu biroul meu judeţean şi  îmi depun mandatul de preşedinte, pe care după această conferinţă de presă i-l transmit preşedintelui Tăriceanu. De ce fac acest gest: pentru că această solidaritate dintre mine şi Biroul Politic Judeţean al ALDE Bistriţa-Năsăud s-a manifestat pe toată durata de când voi ştiţi că lucrez cu aceşti oameni.  Nu pot să mă desolidarizez de aceşti oameni, cu care am lucrat foarte bine, şi ei să fie pedepsiţi, şi Ţintean nu. Adică nu mi se pare corect şi decent în faţa opiniei publice şi a voastră, a presei”, a declarat Ioan Ţintean, menţionând că hotărârea sa este una “definitivă şi irevocabilă”.

El  a precizat că renunţă şi la funcţia de vicepreşedinte la nivel central, dar va rămâne membru în Delegaţia Permanentă Naţională, având în vedere calitatea sa administrativă de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

 

Nu mai candidează pentru o nou mandate de președinte ALDE BN

 

În ceea ce privește o posibilă candidatură la conferința județeană de alegeri din data de 7 septembrie, Ioan Țintean a punctat faptul că
că nu intenţionează să mai candideze pentru această funcţie în toamnă, considerând că partidul trebuie întinerit.

La alegerile europarlamentare din 26 mai, ALDE a obţinut, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, 4,85% din totalul voturilor valabil exprimate.