Ioan Turc cere primăriei Bistrița să susțină Centrul de resurse și referință în autism “Micul Prinț”

503

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că susține necondiționat activitatea Centrului de resurse și referință în autism “Micul Prinț”

În acest context, Turc a arătat că acestui centru special nu i se acordă atenția financiară cuvenită, el criticând aici, atât primăria Bistrița cât și Consiliul Județean: ”Este vorba despre situația  Centrului de resurse și referință în autism “Micul Prinț”. Această asociație, acreditată și licențiată ca furnizor de servicii sociale, oferă servicii de informare, conștientizare, consiliere, educare și incluziune socială pentru sute de oameni: copii, beneficiari direcți, inclusiv cei instituționalizați, dar și familiile acestora. Terapiile de care beneficiază copiii sunt complexe și presupun frecvență zilnică și continuitate”.

Liderul liberal bistrițean a mai arătat faptul că această instituție special de sănătate, se susține prin efortul părinților, prin donații și sponsorizări: ” Când li se solicită ajutorul, șefii social-democrați din Primăria Bistrița spun că nu sunt bani. Domnilor șefi din Primărie, chiar nu vă e jenă? Aveți milioane de tocat pe pârtie sau pe spectacole cu mai mulți artiști decât public, dar nu puteți susține o asociație care se zbate să facă minuni pentru oameni? Este valabil și pentru CJ. Un copil care nu beneficiază de terapie de specialitate atât cât e nevoie va deveni un asistat social pe viață, pentru că nu va putea să facă nimic pentru a-și câștiga pâinea”, a conchis Ioan Turc.