Ioan Turc : PNL vrea să ia totul în vara lui 2020: primăria Bistrița, președinția și majoritatea în Consiliul Județean

626

Așa cum Red Bull   ”ne dă aripi”, alegerile europarlamentare au adus un nou suflu în PNL atât la nivel național, cât mai ales la nivel județean. Euforia din interiorul PNL vine și din faptul că organizația județeană se situează pe un loc 3 la nivel național, mult peste media partidului, 38%, ceea ce îi face pe liderii locali și județeni  să vadă altfel alegerile prezidențiale dar și cele locale și parlamentare.

În acest context, președintele Ioan Turc, a vorbit astăzi și de alegerile de anul viitor, deși, spune liderul PNL BN, toate forțele sunt focusate spre câștigarea de către Klaus Johannis a prezindențialelor de la finele acestui an.

Turc a precizat că o victorie clară la prezidențiale, nu va face decât să aducă un plus uriaș candidațiilor PNL la alegerile locale din vara anului 2020: ” Vom fi pregătiți să învingem PSD, asta, pentru că, ne dorim să câștigăm totul în vara anului viitor , adică cele 58 de primării, orașele dar și municipiul Bistrița. Sunt ferm convins că ne vom îndeplini într-un procent mare tot ceea ce ne-am propus și, cu siguranță, anul viitor sau de anul viitor, Bistrița va fi administrată de un primar de dreapta. Eu cred că va veni din PNL”, a spus Ioan Turc.

Atac direct la Ovidiu Crețu

În acest context, Ioan Turc a atacat direct sursa, adică pe Ovidiu Crețu, deși, criticile sale au vizat mai mult PSD: ” Am citit în presă faptul că dl primar Crețu abia după ploile din ultimele zile și-a dat seama de multe lucruri. Adică de faptul că sistemul de gestionare a apelor pluviale este varză. Afirmația este o încercare de manipulare patent PSD. Este cunoscută și răs-cunoscută problema pe care o au oamenii de fiecare dată când plouă mai tare, și în zona spre Unirea și Viisoara, si în zone din  vatra Bistriței. Povestea cu fostele terenuri agricole este la fel de cunoscută ca și orice poveste de Ion Creangă. Problema este că primarul Crețu și administrația  PSD ignoră iresponsabil problemele reale ale oamenilor. În loc ca în ultimii 12 ani să investească într-un sistem de gestionare a apelor pluviale, a investit zeci de milioane de euro într-o pârtie de schi, mere, struți, spectacole interminabile fără spectatori, deplasări în străinătate… De ce? Vi s-a părut că investițiile în gestionarea apelor pluviale nu aduc voturi. V-ați complăcut într-un soi de exhibiționism administrativ care ne costă scump”, a reproșat liderul liberal celor din PSD.

Ioan Turc: Bistrița nu își mai permite încă un credit

În ceea ce privește faptul că, municipalitate dorește să ia un nou credit în vederea co-finanțării unor proiecte europene, Turc s-a arătat mai degrabă îngrijorat decât mulțumit: ” Mă uit la ce s-a întâmplat cu celelalte investiții derulate pe fonduri europene. Constat faptul că pe trotuarele amenajate pe vremea primarilor Marian Toniuc, Pavel Popescu și Vasile Moldovan se mai poate umbla, dar pe trotuarele din piatră naturală făcute în mandatele d-lui Crețu îți rupi picioarele. În Piața Mică, sar bolovanii după mașini, iar în fața Palatului Culturii doamnele și domnișoarele pășesc ca pe un teren minat. Pasajele sunt făcute de mântuială, iar unele înguste au pluviala pe mijloc: nu poți să mergi nici pe stânga, nici pe dreapta, poti doar crăcănat. Blocurile anvelopate din fonduri europene au stârnit nemulțumirea proprietarilor din cauza indiferenței cu care a tratat Primăria aceste lucrări atât de importante pentru locatari și pentru estetica orașului”, a explicat Turc.

 

În loc de epilog

 

Sintetizând, Turc i-a invitat pe bistrițeni ca alături de el, ” să ieșim și să “admirăm” împreună troaca de pe pietonal, numită de PSD fântănă arteziană. E făcută din bani europeni. Dincolo de hidoșenie, are și o parte metalică, ce reprezintă burgul bistrițean, pe care Primăria o tot înșurubează și deșurubează ca să nu o fure ghizii de ocazie ai turiștilor care se rătăcesc prin centrul orasului.

Centrul intermodal este o absurditate care va aglomera orașul, va menține poluarea și va reduce drastic valoarea proprietăților de pe strada Tărpiului. Mesajul meu pentru PSD-ul din Primărie este: mai bine lăsați lucrurile cum sunt decât să le faceți așa cum ne-ați obișnuit. Pe unde ați trecut voi cu investițiile, orașul arată ca după război”, a conchis președintele PNL BN.