Ionuț Simionca: ”Construirea unui centru pentru tineret în Bistrița – obiectiv prioritar pentru PMP Bistrița-Năsăud”

153

Grupul consilierilor PMP din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a inițiat un proiect de hotărâre prin care se propune amenajarea unui Centru pentru Tineret și Educație Integrativă în Bistrița, a anunțat liderul PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

”Colegii mei de la PMP au propus în Consiliul Județean realizarea Centrului Județean de Tineret și Educație Integrativă – prin accesarea de fonduri europene nerambursabile. Acest Centru urmărește dezvoltarea elevilor prin diversificarea ofertei de servicii prin crearea infrastructurilor specifice, precum şi prin programe pentru facilitarea dezvoltării personale și sociale al acestora”, a spus Ionuț Simionca într-o conferință de presă.

Potrivit președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Centrul Județean de Tineret și Educație Integrativă Bistrița-Năsăud va fi construit într-un mod responsabil față de mediul înconjurător.

”Practica Green Building extinde și completează preocupările clasice de proiectare a clădirilor de economie, utilitate, durabilitate și confort. Sustenabilitatea are un efect pozitiv și din punct de vedere economic, acela de a reduce costurile, prin  utilizarea metodelor verzi – una din cele mai eficiente metode de reducere a costurilor fiind performanța energetică”, a completat el.

Beneficiarii Centrului Județean de Tineret și Educație Integrativă vor fi toți elevii de pe raza județului Bistrița-Năsăud, atât cei înscriși în învățământul de masă, cât și elevii din învățământul special și special integrat (beneficiari ai educației incluzive) și copiii instituționalizați în centrele din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița.

Elevii de toate categoriile vor avea acces nelimitat și neîngrădit la sport și educație. Centrul va dispune de: un bazin didactic de înot; de săli de sport; săli de ateliere în care elevii să-și exprime ideile, să se cunoască, să-și manifeste preocupările; o bibliotecă școlară; cabinete medicale educative punându-se accentul pe medicina educativă și preventivă, precum și alte forme de educație integrativă”, a completat Ionuț Simionca.

Liderul PMP Bistrița-Năsăud a adăugat că, pentru realizarea acestui obiectiv, consilierii au propus aprobarea inițierii demersurilor în vederea obținerii avizelor/acordurilor și întocmirea documentației tehnico-economice pentru acest obiectiv.

Amplasamentul pe care se va realiza centrul este situat în municipiul Bistrița, pe strada Nicolae Bălcescu nr. 9, unde Consiliul Județean Bistrița-Năsăud deține un teren în suprafață de 35 de ari.