Ionuț Simionca demască înțelegerile din Parlament dintre PNL și PSD: ”S-a aprobat mărirea cu aproape 20% a contribuției României la UE”

79

Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) a ajuns în Parlament, miercuri fiind prezentat deputaților și senatorilor de către premierul Florin Cîțu. Dar, pe lângă prezentarea planului, fostul deputat Ionuț Simionca atrage atenția că în Parlament a fost aprobată și mărirea contribuției României la Uniunea Europeană. 

Președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud crede că această majorare a fost posibilă în urma unei înțelegeri între formațiunile politice, inclusiv între PNL și PSD.

”Cel mai important lucru care s-a întâmplat astăzi în Parlament a fost aprobarea măririi cu aproape 20% a contribuției României la Uniunea Europeană. Această mărire a fost votată de toate partidele din arcul guvernamental (PNL, USR-PLUS, UDMR), dar și de PSD. În culise, PSD a condiționat acest vot de prezentarea în Parlament a celebrului PNRR, iar PNL a marșat la jocul principalului partid de opoziție, aducând în plen o poveste plină de generalități despre un plan care nu există atâta timp cât nu l-a văzut nimeni”, susține Ionuț Simionca.

Fostul parlamentar nu este foarte încrezător că Guvernul va reuși să îndeplinească promisiunea de a face public planul în data de 2 iunie și, mai mult, consideră că acest plan va aduce nu doar beneficii României.

Am sentimentul că PNRR va veni și cu un Cal Troian care va deschide drumul măririi vârstei de pensionare, a înghețării pensiilor și salariilor, a creșterii taxelor și impozitelor pentru români și pentru firmele autohtone, a eliminării facilităților din IT și construcții – promise de Florin Cîțu la Bruxelles pentru a obține încă un împrumut în numele României, de această dată de 15 miliarde de Euro”, a adăugat Ionuț Simionca.

Prin PNRR România ar urma să primească 29,2 miliarde de euro, primii bani urmând să ajungă în octombrie acest an.

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că în negocierile cu reprezentanţii Comisiei Europene a punctat faptul că România are nevoie de întreaga sumă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), “pentru a se dezvolta, pentru a arde etape”, etape care “au fost întârziate în ultimii 30 de ani de zile”.

Referitor la suma totală, 29,2 miliarde, este un alt lucru pe care l-am spus ferm celor de la Comisia Europeană, la care am ţinut foarte mult. România are nevoie de toată suma pentru a se dezvolta, pentru a arde etape, etape care au fost întârziate în ultimii 30 de ani de zile. Avem nevoie de aceşti bani ca să putem să prindem din urmă alte ţări dezvoltate şi ăsta este rolul meu. Vă garantez tuturor că vom face acest lucru cu ajutorul acestui PNRR“, a afirmat Cîţu în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care a prezentat PNRR.

Cîţu a mai spus că “doar prin investiţii şi reforme” poate fi redusă sărăcia, dar şi că este nevoie de toată clasa politică pentru a atinge obiectivele acestui program de dezvoltare a României.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat că pe 31 mai România va depune Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în sistemul informatic al Uniunii Europene şi pe 2 iunie va fi publicat integral.

Sinteza prezentată astăzi în Parlament poate fi consultată AICI.